FORBEREDELSER/PREPARATIONS/VORBEREITUNGEN

Sykkeltrip/speedometer-Trip for bicycle

Det går på en BMW også!!

Tip: Sykkeltrip/Fahrradtrip-Tacho

Her er et tips for montering av en billig trip/speedometer for tråsykkel. Giver og magneten følger med i settet. Det kan være lurt å feste ekstra godt, f eks med strips.

Benny has got oil pressure on his K500!

According to experts, a Zündapp with needle-bearings in the crankshaft is like a virgin camping alone in a military camp... (at least some years ago!) It wouldn´t last long...

FORTELL OM DINE FORBERELSER- OG OVERRASKELSER

PÅ DENNE SIDENKAN DU FØLGE NOEN AV DELTAKERNES FORBEREDELSER FØR LØPET. DET VISER SEG AT MANGE SYKLER ER BLITT SYKE I LØPET AV VINTEREN. FØRST UTE ER BUE MED SIN AIRONE SOM FØLGER ITALIENSK TRADISJON MHT KVALITET... SÅ FØLGER JOHAN ULLENBY SOM OPPDAGET AT GAFFELEN HADDE RUSTET TVERS AV I VINTER- TENK DET!!  SØRLIES AJS MÅTTE TILFELDIGVIS HA EN HELSJEKK AV MOTOREN AKKURAT NÅ- OG SLIK FORTSETTER DETTE I KJENT STIL.

KOM OGSÅ MED BILDER OG TEKST AV DINE EGNE FORBEREDELSER. JO STØRRE OVERRASKELSER DU FÅR MED DIN SYKKEL- JO MER TIL TRØST ER DETTE FOR ALLE ANDRE SOM OPPDAGER AT JERNET HAR RUSTET I VINTER- SÅ KOM MED NOEN TRØSTENS ORD!

HERE YOU CAN FOLLOW PARTICIPANTS PREPARATIONS FOR THE RALLY. ISN´T IT SURPRISING THAT YOUR BIKE HAS DETERIORATED A LITTLE DURING THE WINTER? EXPERIENCED IT BEFORE THAT " IT WON´T START NOW- BUT IT WAS RUNNING WELL IN OCTOBER..."?? 

 GIVE US SOME PICTURES FROM YOUR OWN SURPRISES AND PREPS- AND WE WILL PRESENT THEM- TO SOME COMFORT TO THOSE WHO ARE A LITTLE DESPERATE RIGHT NOW...

HIER KÖNNEN SIE DIE VORBEREITUNGEN EINIGE TEILNEHMERS FOLGEN. NICHT ALLE BIKES HABEN DEN WINTER  ÜBERLEBT IM SELBEN ZUSTAND ALS IN OKTOBER. UBERRASCHT?? 

SCHICKEN  SIE UNS BILDER UND TEXT VON IHRE EIGENE ENTDECKUNGEN UND VORBEREITUNGEN -  UND WIR WERDEN SIE HIER PRÄSENTIEREN!   

Bues Airone 250. 1948 var litt syk...

Det nærmer seg det store motorcycle løpet og det kunne være greit å sjekke om alt er som det skal! Et raskt overblikk og en prøvetur sa meg at det er lurt å vite hva som er innvendig. Vel da kunne det være lurt å ta av sylinderen??? På Guzzi pleier de å ha et slyngefilter i veiven. Når var det sist sjekket? Er det tett...ingen olje til rådelageret! Fristelsen var for stor, motoren måtte ut! Rådelageret er lageret med nåler og her var det en klaring på 0.6mm! Hva nu?  Ventiler og styringer var helt ute. Setene er slipt i 30 grader og de hadde sett bedre dager. Til alt overmål var de laget av blyfritt crom-nikkelstål. Blir vi ferdige til det store løpet som nu er om 5 ½ uke! Følg med.

Sylinderen var ikke enkel å ta av. Toppen var trukket til uten bruk av momentnøkkel, kun rå kraft! Og toppen var blitt skjev!

Nytt rådelager

Det er ikke håp! Her må vi bare prøve å bygge om til glidelager. Hvorfor har dette skjedd? Umbau von nadel- an Gleitlager. Methode Zündapp

Sentrifugal filter.

Ser du nøye efter kan du tydelig se at sentrifugal filteret er nesten fult. Ikke rart at nålelageret har tatt kvelden. NB! Skruen er fjernet for inspesjon.

Kam følgere /Kipphebel ohne öl

Kam følgerene var ikke helt slik de var da forlot fabrikken! Det ble vist litt mer arbeid enn planlagt! Det er bare å lage nytt.

Pålitelig bremseløsning!

Å låse bremsewiren på denne måten er mer enn fy!!! Mulig bremsene ikke skulle brukes, her skal man bare gi gass! Italian solution for efficient and reliable braking!

Sylinder

Toppen rettet, nye styringer, slipt seter, og dreid stempelet med nye ringer! Alt vel... An Airone engine after a short visit in Bues private workshop.

Dell Orto

Det er slik vi forestiller oss at den helligegral så ut! Nu er den i allefall overhalt! ......Eller var det overmalt?

Spesial verktøy

Her måtte litt spesial verktøy lages. Bue is a toolmaker himself-here´s the result. A guzzi has many secrets

Pizza power!

Da har solen snudd! Motoren er på vei sammen, noen deler manglet! og noen måtte lages. Trondhjem venter som første stopp!

Bocon slicer

Direkte inne fra Høstutstillingen. Jammen kom den tidlig i år! Kanskje blir det noe stipend på dette kunstverk!

Din overskrift

14 dager til start på tide å prøvekjøre?

Din overskrift

Bremsewire er fikset med riktig nippel. Men da forhjulet skulle sjekkes opptaget vi mer.........

Din overskrift

Koniske lagere i mange deler med korrosjon på lagerbane. Jaja den er da kjørt med. Fettet i hjulagrene minnet om seigt kjøtt, synd å kaste orginalvare!

Din overskrift

Hvordan lage en GPS holder!

Din overskrift

Gps stativ.

Din overskrift

GPS! alla 1919. Det er slik utsikten vil være i 4 dager. Er jeg her? eller der? eller......

JOHAN ULLENBY´S HARLEY: AMERICAN PIE

Heldigvis tok Johan en test-tur. Rart han ikke ble sittende med styret i bakken. Nå må han skru! Hva har skjedd siden denne forlot Milwaukee? Johans front fork is a little shaky!

Johan har Mer Harley i løse deler

Det er godt det god tid. Dette skal til Tronhjem i Mai! - og tilbake igjen!!

Mangler johan en motor??

Hvis motoren fremdelse passer i rammen skulle dette gå fint!Lykke til johan.ullenby Does the engine still fit?

En H-D On the road again!

Det er noen som har jobbet! Nu rider han inn i soloppgangen! Mot den evige Østen!

Heisan der motoren.

Kraft pakken ligger klar for den store Norges turen! Rammen venter.

Geir Arne Sørlies AJS 1929 fikk astma i vårsola

Geir Arne Sørlie Har også litt og kose seg med! AJS 1929 på vei mot start! Where dds I put the lamp last year ?

Også Geir Arne måtte tilfeldigvis ut med motoren

Her er det nesten bare å fylle på bensin, luft i ringene, og litt lakk! Starter garantert på første tråkk! 20 minutes to go!

Din overskrift

Det er flere som er i rute, bare noen kvelder til og.........Er det magneten som sitter i hullet og tetter for regnspruten mon tro??????

Din overskrift

Da var ekene på plass i bakhjulet! Ble det plass til kjedet?

Sverre 20.04.2012 17:40

Får litt dejavu fra eget projekt, overmalt er definitivt ikke det samme som overhalt.

Nyeste kommentarer

20.01 | 19:03

Det ska vi nog fixa. Skicka mig ett mail på kim.jarre@gmail.c...

20.01 | 18:48

Hej . Jag heter Peter Johansson och jag är god vän med Per Leis och v...

15.12 | 13:24

Hello friends. Nice to hear from you. In these corona-times we have to t...

13.12 | 15:29

To Rolf - From Jon & Gill - To wish you and your team best wishes for the...