Invitasjon 2019

TRONDHJEMSRIDTET 1919 100 år   8.-11. juni 2019

Organisasjonen «Trondhjemsridtet 1919» har gleden av å invitere deg til jubileumsløpet «Trondhjem­sridtet 1919» som arrangeres 100 år etter løpet Norsk Motorcycle-Klub arrangerte i august 1919. Jubi­leumsløpet arrangeres som et internasjonalt løp fra Oslo til Trondheim og tilbake til Oslo. Løpet er på ca. 120 mil og går over 4 dager som et krevende turløp der det kjøres etter kart og roadbook. Løpet er for motorsykler produsert t.o.m. 31.12.1945 (t.o.m. klasse D / Post Vintage), og gjennomføres etter FIVA reglene for National Event. Syklene skal være i original stand eller restaurert til originale spesifikasjoner. I jubileumsløpet er det plass til ca. 100 deltakere, og siste frist for påmelding er 1. desember 2018. Da det forventes stor internasjonal interesse for løpet vil det være nødvendig for arrangøren «Trondhjems-ridtet 1919» å velge ut de syklene som skal få delta i jubileumsløpet. Trondhjemsridtet er 100 år i 2019, - og dette en norsk motorhistorisk begivenhet som du ikke bør gå glipp av. «Trondhjemsridtet 1919» er levende kultur på sitt beste.

Historiske og krevende veier

Trondhjemsridtet ble arrangert første gang for 100 år siden av Norsk Motorcycle-Klub (senere Norsk Motor Klub), og Norsk Motor Klubb er løpets hovedsponsor slik de også var i 2016 da NMK var 100 år. Rittet i 1919 ga rytterne en tøff utfordring da løpet var langt og veiene var stedvis meget dårlige. Jubileumsløpet skal gå på tilsvarende historiske og varierte veier, og mange av dem vil være med grus. Løypa kan enkelte steder være krevende både for sykkel og rytter, og vi anbefaler deltakerne å ha kjørt mye på forhånd og være i fysisk god form. Deler av løypa vil gå på flotte fjellveier, men ved mulig regn og kaldt vær vil dette kreve godt kjøreutstyr. Dagsetappene er lange, men da rytterne klarte dette for 100 år siden så vil selvfølgelig vi klare det 100 år etter!

Et stort serviceteam vil følge løpet, og de vil yte assistanse til rytterne som har behov for hjelp. Sørg for å ha forsikring med dekning for redning og hjemtransport. Arrangøren vil sørge for transport av personlig utstyr fra etappe til etappe.

Løpet har 4 dagsetapper, og starter på Morten’s Kro, Gjelleråsen nord for Oslo 8. juni (Pinseaften). Første dagsetappe er på ca. 25 mil og går til Trysil. Neste dagsetappe søndag 1. Pinsedag blir på hele 35 mil fra Trysil til Trondheim. Mandag morgen kjører vi de 35 milene fra Trondheim til Gålå, og siste dag reiser vi via det nyåpnede norske vegmuseet på Hunderfossen før vi avslutter løpet på ettermiddagen tirsdag. Da noen av fjellveiene kan være stengt vil det være alternative veier. Alternative veier vil frem­komme i roadbook’en, og informasjon om alternativt veivalg vil det bli gitt beskjed om dagen før etappestart.

Dag 1, lørdag 8. juni (Pinseaften)

Frammøte senest kl. 10.00 på Morten’s Kro for innsjekking og godkjenning av påmeldt sykkel. Deltakere som ikke møter med påmeldt sykkel må ha ny godkjenning før start. Arrangøren kan avvise både sykkel og rytter før løpsstart, eller på hver av de 4 etappene hvis ikke arrangørens krav eller FIVA reglene oppfylles.

Etter start går løypa nordover til Eidsvoll og videre til Sand i Odalen der det serveres lunsj. Deretter går løypa på Solør – Odalsvegen til Trysil. Vi stopper i Trysil sentrum for obligatorisk bensinfylling (!) før vi sjekker inn på hotellet vårt; Radisson Blu Resort. Parkering skjer i avlåst fellesgarasje.

Dag 2, søndag 9. juni (Nasjonal Motordag)

Første start fra hotellet er kl. 07.00, og vi kjører nordover langs idylliske skogsveier til Johnsgård i Sømådalen hvor det er kaffe­pause, - og nok en obligatorisk bensinfylling. På Johnsgård etableres det et BENSINDEPOT som i 1919 for å sikre at ingen går tomme for bensin på neste etappe gjennom Tufsingdalen og Grådalsveien. På Røros Hotell er det lunsj før vi kjører via det kulturhistoriske gruveområdet Olavsgruva til Glåmos. Deretter er det tradisjonen tro stopp for klassiske wienerbrød på Støren Bakeri før vi kjører den trange og spennende veien langs jernbanelinja og elva til Hovin og Lundamo. Så er det bare å kjøre rett til Quality Hotell Panorama på Tiller utenfor Trondheim - og vi er halvveis i løpet!

Dag 3, mandag 10. juni

Førte start er kl. 07.00, og løypa går ned til Bergmannskroa på Løkken Verk der det blir en kaffepause. Veien går videre sørover over fjellet på Pilgrimsvegen til Oppdal for nødvendig bensinfylling. Deretter blir det lunsj på nasjonalromantiske Dovregubbens Hall på Dovre. Løpet fortsetter på Slådalsvegen mellom Lesja og Vågå, og fram til Wadahl Høyfjellshotell på Gålå for avslutningsmiddag.

Dag 4, tirsdag 11. juni

Første start er kl. 08.00, og vi kjører idylliske Peer Gynt vegen over fjellet til kaffepause på det nyåpnede nasjonale motormuseet på Norsk Vegmuseum, Hunderfossen. Så tar vi veien om Gjøvik og Lena til lunsj på Toten Gjestgiveri før vi fortsetter mot mål over Totenåsen og Hurdal til mål på Morten’s Kro ca. kl. 16.00.

Praktiske opplysninger

Parkering av følgebiler og tilhengere kan skje ved start på Morten’s Kro, men vi kan ikke garantere plass til alle. For de som trenger overnatting i forbindelse med deltakelse i løpet anbefaler vi å bestille rom på ett av hotellene som ligger rett ved Morten’s Kro;

  • Quality hotel Olavsgaard, Hvamstubben 11, 2013 Skjetten. Bruk referanse «GR002464 Trondhjemsridtet» ved bestilling. www.olavsgaard.no / (+47) 63847700.
  • Moxy hotell, Kragerudveien 50, 2013 Skjetten. Hotellet har opprettet en reservasjonslink; «Book your group rate for Trondhjemsridtet 1919» som gir rabatt ved bestilling innen 6 uker før løpet. De som bor på hotell før start anbefales å la bil og henger stå parkert på hotellet under løpet.

 Deltakeravgift

Løpet arrangeres med overnatting på meget gode hoteller i 3 netter, og deltakerne kan velge mellom å bo på dobbeltrom eller i enkeltrom mot pristillegg. Arrangøren legger vekt på kvalitet og servering av norsk kortreist mat, og i prisen inngår hele 7 kaffep­auser, 3 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager. Hver kveld er det felles middag og sosialt samvær. Til middagene følger vann/kaffe/te, mens øvrig drikke må betales av den enkelte. På siste avslutningsmiddag på Gålå starter vi med en god aperitiff før middag. Etter avslutningsmiddagen er det utdeling av premier til enkelte deltakere som har utmerket seg positivt i løpet. Alle som gjennom­fører løpet får løpets jubileumsplakett.

Ved gjennomføringen av løpet følger et sterkt Serviceteam på 10 personer som skal jobbe for at deltakerne skal få service slik at de kan gjennomføre løpet på en best mulig måte. Alle bomavgifter er forhåndsbetalt, og bensinen (inntil 8 liter) som fylles på BENZINDEPOTET på Johnsgård er også inkludert i deltakeravgiften.

Prisen for deltakelse og overnatting i dobbeltrom er 6.950,- NOK. Pristillegg for enkeltrom er pluss 1.300,- NOK. Medlemmer av «Trondhjemsridtet 1919» får 100,- NOK i rabatt.

Påmelding

Du melder deg på via nettsidene www.trondhjemsridtet.com. Under «Påmelding/Entry» finner du Påmeldingsskjemaet og Løps-reglement for Trondhjemsridtet 1919. Last ned begge dokumentene.

Les Løpsreglement for Trondhjemsridtet 1919 før du fyller ut Påmeldingskjemaet og sender dette som vedlegg til e-post til be-granb@online.no Påmeldingsfristen er 1. desember 2018.

Etter 1. januar 2019 vil du få en bekreftelse på om du har fått plass i løpet eller ikke, og hvis du har fått plass informasjon om innbetaling. Fristen for innbetaling av deltakeravgiften er pr. 15. feb. 2019.

NB! Les nøye erklæringen som er en del av Løpsreglement for Trondhjemsridtet 1919 før du betaler.

NB! Ved innbetaling har du automatisk godtatt betingelsene for deltakelse! Kart og roadbook vil bli lagt ut på www.trondhjemsridtet.com i løpet av mai 2019. Deltakerne må selv laste ned disse dokumentene. Program og endelig deltakerliste vil bli delt ut ved start.

Rolf Barry-Berg er utnevnt til Clerk of the course (løpsleder) og ansvarlig for gjen­nomføringen av Jubileumsløpet i 2019. Styret i «Trondhjemsridtet 1919» ønsker deg hjertelig velkommen til Jubileumsløpet for Trondhjemsridtet i tiden 8. – 11. juni 2019.

Trondhjemsridtet 1919

Økonomi:

Bjørn A. Hvaleby

+ 47 969 02 361

Booking:

Bent Granberg

+47 913 75 870

Løpsleder:

Rolf Barry-Berg

+47 913 61 616

Styreleder:

Arne Bjørn Hoel

+47 917 83 647

Serviceteam:

Kim Jarre

+ 47 930 71 450

Lars-Åke Jansson 29.08.2018 20:58

Anmäld nu, hoppas den kom fram till Bernt! L-Å i Partille

Nyeste kommentarer

20.01 | 19:03

Det ska vi nog fixa. Skicka mig ett mail på kim.jarre@gmail.c...

20.01 | 18:48

Hej . Jag heter Peter Johansson och jag är god vän med Per Leis och v...

15.12 | 13:24

Hello friends. Nice to hear from you. In these corona-times we have to t...

13.12 | 15:29

To Rolf - From Jon & Gill - To wish you and your team best wishes for the...